Servisne informacije     | 09.07.2018. 09:25 |

U Bosni narednih dana nestabilno vrijeme, u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. jula (FENA) - U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost.

Tokom dana, uz nešto više oblačnosit, kiša, pljuskovi i grmljavina  se očekuju u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Na jugoistoku Hercegovine lokalni pljusak je moguć poslije podne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu od 27 do 32 stepena.

U većem dijelu zemlje u utorak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, uz nešto više oblaka, u centralnim, istočnim i zapadnim područjima, povremeno su mogući rijetki i slabi lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 17 do 22, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu od 27 do 32 stepena.

U srijedu će u Bosni biti malo do umjereno oblačno s lokalnim pljuskovima poslijepodne. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 19 do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 stepena.

Nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se u četvrtak u Bosni. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 28 do 33 stepena, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena FHMZBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta