Servisne informacije     | 09.07.2018. 08:54 |

U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. jula (FENA) - U Bosni je jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima, uz nešto više oblaka, registrovana je i kiša. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Bugojno i Ivan-sedlo 12, Jajce i Sokolac 13, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 14, Gradačac i Tuzla 15, Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Prijedor 16, Brčko i Zvornik 17, Grude 20, Trebinje 21, Mostar i Stolac 24 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Tokom dana, uz nešto više oblačnosti, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Na jugoistoku Hercegovine lokalni pljusak je moguć poslijepodne.

Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu od 27 do 32 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, tokom dana s kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom