Stranačke aktivnosti     | 07.07.2018. 19:58 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Džaferović na tribini u Goraždu: Za BiH je ključno djelovanje na relaciji Vašington-Brisel, tu ću prvo otići

Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH nastavio je seriju tribina tokom kojih građani u direktnom razgovoru imaju priliku da se upoznaju s njegovim programom, ali i saznaju manje poznate detalje iz negove biografije.

Nakon jučerašnjeg odlaska na Savu, u Orašje i Odžak, Džaferović je danas bio na Drini – u Goraždu.

- Jučer sam bio na Savi, danas sam na Drini. Otići ću i na Unu, posjetiću cijelu BiH, jer mi je podjednako važan svaki pedalj ove zemlje, kazao je Džaferović, pozdravljen gromoglasnim aplauzom u prepunoj Velikoj Sali Centra za kulturu.

Istakao je da je Goražde grad-heroj, koji za sve bh. patriote ima posebno značenje. 

- Želim vidjeti ekonomski jako Goražde, investicije, nova radna mjesta, bolji život svih ljudi ovdje na Drini. Neki projekti su već pokrenuti. Obezbijeđena su sredstva za početak izgradnje brze ceste Sarajevo-Goražde. Nadam se da će uskoro biti završena tenderska procedura za izgradnju tunela Hranjen. Hoćemo da se iz srca Bosne na Drinu, do Goražda, može doći za 45 minuta, kazao je Džaferović.

On je govorio i o vanjsko-političkim prioritetima, naglasivši da je ključ za BiH djelovanje na relaciji Vašington - Brisel. 

- To je bio ključ kada je bilo u pitanju zaustavljanje rata, i prve destinacije na koje ću željeti da odem, kada ako Bog da budem član Predsjedništva BiH, su Brisel i Vašington. To su naša dva osnovna politička cilja, članstvo u EU i u NATO-u. Mi treba da sarađujemo sa svim svojim prijateljima u svijetu. Saradnja sa Republikom Turskom je neobično važna, i biće nastavljena u punom kapacitetu, istakao je Džaferović.

Osim Goražda, Džaferović je posjetio i Praču i Ustikolinu, gdje je razgovarao sa predstavnicima lokalnih vlasti i građanima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu