Regija     | 07.07.2018. 16:38 |

Plenković: Srce cijele srednje Europe kuca za Hrvatsku

FENA Agencije

SOFIJA, 7. srpnja (FENA) - Uoči večerašnje utakmice četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Sočiju, u kojem će se sučeliti Hrvatska i Rusija, hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u subotu u Sofiji da "srce cijele srednje Europe kuca za Hrvatsku". 

Plenković je u Sofiji sudjelovao na sastanku na vrhu šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine, na kojem je neko vrijeme neformalno razgovarao s  mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, te s premijerima Slovačke i Češke.

Na novinarsko pitanje o čemu su razgovarali, uz osmijeh premijer Plenković je kazao: "Uglavnom, jedno toliko srčano iskazivanje podrške hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji od svih kolega", nabrojavši Orbana, slovačkog premijera Petera Pellegrinijea, češkog Andreja Babiša i slovenskog tehničkog premijera Mire Cerara.

"Važno je da hrvatska javnost shvati da naša reprezentacija igra naravno za Hrvatsku ali.. imam dojam da danas srce cijele srednje Europe kuca za Hrvatsku", rekao je Plenković.

On je već u petak poslao igračima dobre želje. "Prije svega želim uspjeh i pobjedu hrvatskoj reprezentaciji", rekao je Plenković novinarima u Sofiji u petak.

Kako ovaj puta u Rusiju ponovno ide predsjednica, Plenković je također izrazio nadu da će  Hrvatska proći dalje pa bi onda u Rusiju, kako je rekao mogli otići "i neki drugi od nas".

"Ako pobjedimo sutra bit će još najmanje dvije utamice pa ćemo to onda sigurno iskoristiti", naglasio je.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

DP predao kaznenu prijavu DORH-u protiv hrvatskog premijera Plenkovića

Plenković i Schmidt: Europski put ključan za stabilnost i prosperitet BiH

Milanović: Plenković mjerna jedinica za podvale, laži i manipulacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo