Servisne informacije     | 07.07.2018. 09:24 |

Zbog kiše jutros se u BiH saobraća po vlažnom kolovozu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. jula (FENA) - Zbog kiše koja je padala tokom noći u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine ovoga jutra saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. U kotlinama i uz riječne tokove ima slabije magle. Vozačima se preporučuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. 

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Apeluje se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Tokom dana, od 09.00 do 13.00 sati, zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta