Regija     | 06.07.2018. 19:57 |

Marić o mogućim tužbama BiH i Srbije: Nismo pokrenuli postupak prodaje imovine

FENA Agencije

SPLIT, 6. srpnja (FENA) - Hrvatski ministar državne imovine Goran Marić izjavio je u petak da je novi Zakon u upravljanju državnom imovinom najpravednije i najbolje rješenje jer Hrvatska kao ozbiljna država nije pokrenula postupak prodaje tuđe imovine, kao što su radile susjedne države, te omogućava da se nedifinirana imovina može dati u zakup, a da se ne zadire u vlasnička prava.

 Ministar Marić rekao je u Splitu odgovarajući na novinarsko pitanje o najavljenim tužbama iz Srbije i BiH vezanim uz imovinu na koju iz tih republika bivše države polažu vlasničko pravo kako je Zakonom omogućeno da se nedefinirana imovina može dati u zakup.

"Time se ne zadire u vlasnička prava ni u vlasničke odnose i nitko ne može staviti hipoteku na to zemljište i na te opustjele i zapuštene nekretnine, ali je nedopustivo da 28 godina takvo stanje traje i ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi", rekao je ministar Marić novinarima u Splitu.

 Odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentira najave državljana Srbije i BiH s više od 30 tužbi zbog davanja u zakup imovine za koju drže da je njihova, odgovorio je kako je vlasništvo nad tom imovinom neutvrđeno te da je riječ o korisnicima (te imovine) iz republika bivše države, javlja Hina. 

 "Kad se utvrdi vlasništvo, vlasnik stječe sva prava ugovora o zakupu", rekao je Marić.

"Ovo je najpravednije i najbolje rješenje jer se radi o Republici Hrvatskoj kao ozbiljnoj državi i mi nismo pokrenuli postupak prodaje tuđe imovine kao što su radile susjedne države" rekao je.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Privremeni rezultati: HDZ-u 65 mandata, Rijekama pravde 42

Hrvatska: Prijepodne glasovala gotovo petina birača

Haxholli: Srbija blokira kosovske autobuse na granici s Hrvatskom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana