Sport     | 06.07.2018. 16:08 |

Ambiciozna uprava bihaćkog Jedinstva angažovala Vladu Jagodića

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 6. jula (FENA) - Nogometni klub Jedinstvo i Grad Bihać zajednički ulaze u ambiciozan projekt potpune reorganizacije ovog sportskog kolektiva. Novoizabrani klupski predsjednik Ismet Hadžimuratović  najavio je brojne sportske i infastrukturne novine.

- Formirali smo respektabilan stručni štab i značajno osnažili igrački kadar za predstojeću takmičarsku sezonu. Uskoro krećemo s rekonstrukcijom tribina i svlačionica, te izgradnjom pomoćnog terena s umjetnom travom. Nemam čarobni štapić, ali ću učiniti sve da ovdje organiziramo pravi evropski klub - istakao je Hadžimuratović.

Stručni štab će od naredne sezone predvoditi nekadašnji selektor mlade reprezentacije BiH Vlado Jagodić.

- Privilegija je raditi u klubu koji naredne godine obilježava 100 godina postojanja. Uprava mi je već dokazala ambiciju, a zadovoljan sam i raspoloživim igračkim kadrom. Već iduće sedmice putujemo na Jahorinu, gdje ćemo se zadržati dvije sedmice. U tom periodu ćemo dovesti i pojačanja na deficitarnim pozicijama u timu - , rekao je šef struke u bihaćkom Jedinstvu.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić još jednom je naglasio maksimalnu podršku ovom projektu.

- Napokon su Jedinstvo preuzeli uspješni poslovni ljudi, sa jasnom idejom i ciljem. Financijska pomoć  Gradske uprave nikada nije dolazila u pitanje, a naročito ne sada. Jedinstvo je nekada bilo naš brend i to će ponovo biti -kazao je Fazlić na današnjoj konferenciji za medije.

Nogometni klub Jedinstvo podržat će i brojni navijači, pokretanjem i sudjelovanjem u akciji "jedan navijač - dvije stolice", kojom će se do početka takmičarske sezone osigurati  zamjena stolica na tribinama Gradskog stadiona u Bihaću.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo