Bosna i Hercegovina     | 06.07.2018. 15:29 |

Pripremni seminar za polaganje pravosudnog ispita završilo 47 pravnika u USK

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 6. jula (FENA) - Dodjelom certifikata polaznicima, danas je okončan pripremni seminar za polaganje pravosudnog ispita , kojeg su pohađali diplomirani pripravnici u Unsko-sanskom kantonu (USK).

Seminar je organizirala Privredna komora USK, uz podršku Ministarstva pravosuđa i uprave Federacije BiH,  te resornog kantonalnog ministarstva.

-Na tržištu Unsko-sanskog kantona iskazana je potreba za diplomiranim pravnicima s položenim pravosudnim ispitom, tako da smo u protekla tri mjeseca organizirali edukaciju u Bihaću. Imali smo 47 polaznika, a predavači su bili iz državnih organa sudstva. Ovo će svim kandidatima sigurno biti velika pomoć pri samom polaganju pravosudnog ispita - rekao je Nihad Šušnjar iz Privredne komore USK.

Kantonalni ministar pravosuđa i uprave Nikola Findrik istako je značaj seminara.

-Ovo je od velike koristi za sve kandidate s područja USK-a, jer kada je seminar u Sarajevu, oni ne mogu redovno prisustvovati ili je za njih to veliki financijski trošak. Zato smo i insistirali da sve ovo organiziramo u Bihaću - rekao je Findrik.

Iz Federalnog ministarstva potvrđeno je kako će za svih 47 kandidata, biti organizirano i polaganje samog pravosudnog ispita upravo u Bihaću, u drugoj polovini oktobra.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović boravio u dvodnevnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Gračanici održan seminar o HACCP sistemu sigurnosti hrane

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu