Ekonomija     | 06.07.2018. 13:49 |

YEP - Predstavljano 11 poslovnih prijedloga poduzetnika iz Novog Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - Poslovni poduhvati iz raznih oblasti, koje su u posljednja tri mjeseca kroz YEP Inkubator poslovnih ideja razvijali poduzetnici s područja općine Novo Sarajevo, predstavljeni su danas u toj općini u Međunarodnom centru za djecu i omladinu, saopćeno je na zvaničnoj općinskoj internet stranici.

Stručnoj komisiji u čijem radu su učestvovali predstavnici YEP-a, Općine, Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, kao i nezavisni ekspert, predstavilo se 11 poduzetnika i detaljno prikazalo njihove poslovne prijedloge.

S ovim poduzetnicima YEP će pokrenuti pregovore o financijskoj podršci koja će biti prilagođena specifičnostima poslovnih planova. Očekuje se da u roku od 60 dana odabrani poslovni subjekti budu pokrenuti i da počnu komercijalne aktivnosti.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo zaželio je uspješnu realizaciju svih odabranih poslovnih ideja, a nakon toga je poduzetnicima uručio certifikate.

Općina Novo Sarajevo i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), podržan od Vlade Švicarske, prošle godine potpisali su Ugovor o saradnji na realizaciji YEP Inkubatora poslovnih ideja na području Općine Novo Sarajevo s ciljem uspostave povoljnog poduzetničkog okruženja te  podrške osnivanju i radu konkretnih poslovnih subjekata.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Novo Sarajevo uskoro će dobiti garažu sa 165 parking mjesta

Klub SDA u Općinskom vijeću Novo Sarajevo traži da se Zvornička ulica preimenuje u ulicu Ivice Osima

Općina Novo Sarajevo među prvima u Kantonu usvojila budžet za 2022.godinu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta