Bosna i Hercegovina     | 06.07.2018. 13:39 |

Izetbegović primio delegaciju Svjetskog saveza dijaspore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas delegaciju Svjetskog saveza dijaspore.

Predstavnici Saveza, koji okuplja 17 članica, informisali su predsjedavajućeg Izetbegovića o aktivnostima u bh. dijaspori i temama Devetog kongresa dijaspore koji će u subotu biti održan u Sarajevu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Naglašeno je da oko dva miliona građana Bosne i Hercegovine koji žive izvan domovine predstavljaju ogroman potencijal, pa će posebna pažnja biti posvećena ulozi dijaspore u ekonomiji BiH, potencijalnim investicijama, te očuvanju kulture, tradicije i jezika.

Predsjedavajući Izetbegović dao je podršku djelovanju Svjetskog saveza dijaspore BiH. Pozvao je dijasporu da investira u bh. privredu i na taj način pomogne jačanju ekonomskog razvoja.

Posebno je potcrtao važnost registracije i glasanje na predstojećim izborima, pogotovo u povratničkim područjima. Naglasio je da masovnim izlaskom na izbore dijaspora može u jednom danu mnogo toga promijeniti i doprinijeti stabilnijim prilikama u domovini.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu