Kultura     | 06.07.2018. 14:11 |

Na programu Talents Sarajevo SFF-a 61 učesnik

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - Talents Sarajevo će tokom 24. Sarajevo Film Festivala (SFF) ugostiti 61 perspektivnog glumca, snimatelja, reditelja, montažera, filmskog kritičara, producenta i scenaristu iz jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza.

Ove godine učesnici programa 12. Talentsa Sarajevo dolaze iz 13 država, a "broj učesnika u odnosu na prethodne godine je smanjen na 61 učesnika, dok je ove godine oboren i rekord u broju aplikacija (398), što zajedno čini konkurenciju koja je jača nego ikada". 

Talents Sarajevo 2018 učesnicima će ponuditi bogat program master časova, diskusija, praktičnih radionica i filmskih projekcija koje će biti organizovane tokom održavanja Sarajevo Film Festivala.

Specifični programski moduli namijenjeni filmskim radnicima različitih profesionalnih profila, učešće cijenjenih međunarodnih filmskih stručnjaka, kao i Pack&Pitch and Script Station laboratoriji za razvoj projekata odlikuju se specifično osmišljenim pristupom mentorstvu i podršci koje Talents Sarajevo program nudi neafirmisanim talentima iz regije, saopćeno je iz SFF-a.

Talents Sarajevo program je pokrenut u saradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, a osim što okuplja mlade filmaše i pruža im priliku za profesionalno usavršavanje, ova platforma učesnike upoznaje sa radom etabliranih filmskih stručnjaka, informiše ih o savremenim tokovima u filmskoj industriji i umjetnosti, te ih predstavlja regionalnoj i međunarodnoj filmskoj zajednici, saopćeno je iz SFF-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana