Bosna i Hercegovina     | 06.07.2018. 12:56 |

Pomoć Općine Centar ratnim vojnim invalidima - paraplegičarima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - U okviru kontinuirane brige o pripadnicima boračke populacije, Općina Centar Sarajevo dugi niz godina izdvaja finansijska sredstva iz svog budžeta za pomoć ratnim vojnim invalidima koji žive na području središnje sarajevske općine.

Jedan od takvih budžetskih grantova je i onaj za pomoć ratnim vojnim invalidima sa 100 posto invaliditetom - paraplegičarima i kvadriplegičarima za prilagođavanje putničkog automobila za samostalno upravljanje vozilom. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za tu namjenu planirano je 15.000 KM.

Ova sredstva se realiziraju putem općinske Službe za boračko-invalidsku zaštitu, a na lični zahtjev 100-postotnog ratnog vojnog invalida kome je putnički automobil dodijeljen od Vlade Federacije BiH i kome je potrebna finansijska podrška za ugradnju ručnih komandi kako bi mogao samostalno upravljati automobilom. S korisnicima ove vrste pomoći protokol potpisuje općinski načelnik.

Općina Centar je i ranijih godina izdvajala sredstva za pomenutu namjenu a ovakvu praksu pružanja pomoći jednoj od najtežih kategorija - 100 posto ratnim vojnim invalidima će nastaviti i u budućnosti, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu