Bosna i Hercegovina     | 11.07.2018. 14:00 |

Trening o ulozi medija u procesima donošenja okolišnih odluka u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. jula (FENA) - Prvi trening namijenjen medijima o temi "Uloga medija u procesima donošenja okolišnih odluka u BiH", koji se organizira u okviru projekta "ELAN-Mreža organizacija civilnog društva za lobiranje i zagovaranje u oblasti zaštite okoliša", a  koji finansira Švedska agencija za razvoj i suradnju - SIDA, bit će održan u četvrtak  u Sarajevu.

Osnovni cilj projekta "ELAN-Mreža organizacija civilnog društva za lobiranje i zagovaranje u oblasti zaštite okoliša" je pružiti podršku organizacijama civilnog društva (OCD) da učinkovito učestvuju u kreiranju politika i procesu donošenja odluka u oblasti zaštite okoliša, i na taj način doprinesu ključnim reformama prema daljoj implementaciji EU Acquis o okolišu u BiH.

Vrijednost projekta je 1,4 miliona eura i trajat će 36 mjeseci.

Cilj treninga je jačanje kapaciteta medija u BiH za transparentno, objektivno i sveobuhvatno izvještavanje o okolišnim temama s posebnim akcentom na svrhu i važnost njihovog uključivanja u procese procjene utjecaja na okoliš i strateške procjene utjecaja na okoliš te njihovo povezivanje sa okolišnim organizacijama civilnog društva u BiH, saopćeno je iz Regionalnog centra za okoliš za centralnu i istočnu Evropu, Ured za Bosnu i Hercegovinu (REC BiH).

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Kovačević: Baždareni smo na negativno, a dobre vijesti su tu oko nas samo ih treba ispričati

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu