Najave     | 06.07.2018. 08:39 |

Kongres Svjetskog saveza dijaspore BiH sutra u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - Kongres Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine pod nazivom "Bosna i Hercegovina je (i) naša domovina" bit će održan u subotu, 7. jula u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore BiH (SSD BiH).

U radu devetog Kongresa će učestvovati delegati članica SSD BiH, kao i predstavnici javnog i kulturnog života dijaspore iz BiH. Planirano je da skupu prisustvuju predstavnici državnih institucija BiH, akreditirani strani ambasadori u BiH i predstavnici nevladinih organizacija.

Programom je predviđeno održavanje okruglih stolova o temama - "Uloga dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" i "Očuvanje identiteta, kulture i jezika građana BiH u dijaspori".

Delegati Kongresa će birati novo rukovodstvo Svjetskog saveza dijaspore BiH (predsjednika i dva potpredsjednika SSD BiH, sekretara, Glavni i Nadzorni odbor SSD BiH).

Planiran je i susret predstavnika Svjetskog saveza dijaspore BiH sa članovima Predsjedništva BiH, kao i prijem u Parlamentarnoj skupštini BiH, te Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvu civilnih poslova BiH i Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Generalni pokrovitelj Kongresa je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bidenova administracija najavila veto na prijedlog zakona koji bi podržali republikanci

Hunter Biden svjedočit će pred Kongresom u decembru

Na Međunarodnom kongresu o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima više od 150 učesnika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'