Bosna i Hercegovina     | 05.07.2018. 12:59 |

Održana sjednica Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PS BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. jula (FENA) - Na 51. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dato je pozitivno mišljenje i preporuka Domu za ratifikaciju Ugovora o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke i JP Autoputevi Republike Srpske - Autoput Banja Luka - Doboj B.

Dato je pozitivno mišljenje i preporuka Domu za ratifikaciju i Sporazuma o saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji, te Posebnog sporazuma između Vijeća ministara BiH, koji zastupa Direkcija za evropske integracije BiH, i Švedske, koju zastupa Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju, o podršci Direkciji za evropske integracije.

Data i preporuka Domu za ratifikaciju Sporazuma između BiH i Kraljevine Španije o međunarodnom drumskom saobraćaju, Memoranduma o razumijevanju za saradnju u oblasti obrazovanja, visokog obrazovanja i naučnog istraživanja između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Katar, Memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Katar o saradnji u oblasti zdravstva, proizvodnje lijekova i zapošljavanja zdravstvenih radnika, Sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Srbija - BiH za 2016. godinu, između Evropske unije, Vlade Republike Srbije i BiH, Memoranduma o razumijevanju i saradnji u oblasti mladih između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Katar.

Između ostalog data i preporuka za ratifikaciju Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine, Sporazuma o kulturnoj, obrazovnoj i naučnoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Češke Republike, Ugovora o garanciji (Koridor 5C u RS - Dio 1) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, Sporazuma o zajmu (Projekat restrukturiranja Željeznica RS-a) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije o uslovima putovanja državljana dvije države, te ugovora o finansiranju Koridora 5C Mostar Jug i Koridora 5C Zenica Sjever između BiH i Evropske investicione banke, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana