Kultura     | 05.07.2018. 09:05 |

Na Danima teatra mladih dodijeljene eMTeeM-ove 'Maske'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. jula (FENA) - Na upravo završenim 32. danima teatra mladih publika je odlučila da se dodijele tri ravnopravne eMTeeM-ove "Maske", i to predstavama "Mali princ" i "Žohari" te Petru Mihiću za ulogu malog princa u istoimenoj predstavi.

Inače, Dani teatra mladih su redovna godišnja manifestacija Mostarskog teatra mladih koja je, u suštini, retrospektiva sezone i na kojoj se izvode predstave koje su obilježile prethodnu sezonu.

Taj festival vlastite produkcije najbolja je provjera repertoara i smjernica publike u kom pravcu treba promišljati repertoar u narednom periodu, saopćeno je iz Centra za dramski odgoj Mostar.

Dani teatra mladih istovremeno su i kraj sezone za redovno igranje predstava.

Do septembra će se realizirati gostovanja, učešća na festivalima, te projektne aktivnosti, a u toku ljetnog perioda predviđeni su i dodatni radovi na sceni kako bi ona zadovoljila sve potrebe ansambla, ali i publike.

Paralelno sa ovim aktivnostima u eMTeeM-u, privode se i završne pripreme za 43. mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike, koji počinje krajem avgusta pod motom "Okupiraj grad", stoji u saopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'