Kultura     | 04.07.2018. 20:28 |

Premijerno prikazan dokumentarni film 'Od Hercegovine do Konga'

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 4. srpnja (FENA) - Povodom obilježavanja 50. obljetnice misionarskoga djelovanja franjevaca u DR Kongu, u dvorani Franjevačkog muzeja u Tomislavgradu večeras je premijerno prikazan dokumentarni film „Od Hercegovine do Konga“.

Film govori o tome kako su i zašto hercegovački franjevci postali misionari u Africi.

- Prošlo je 50 godina od kada je prvi hercegovački franjevac stupio na afričko tlo. Bio je to čovjek molitve, reda i rada fra Blago Brkić. On je u misijama u Kongu proveo 25 godina. Fra Blagu su slijedila i njegova subraća s istim ciljem, širiti Božju riječ na crnom kontinentu. Ali i pomoći tamošnjem stanovništvu u borbi protiv velikog siromaštva - za Fenu je kazao Stipan Dilber, kustos Franjevačkog muzeja.

S područja hercegovačke provincije u Afriku je otišlo sedam misionara, od čega je njih pet iz Tomislavgrada.

Dokumentarni film "Od Hercegovine do Konga" dobio je naslov po istoimenoj knjizi fra Blage Brkića, a napravljen je u režiji Nade Prkačin s Laudeta TV

Premijeri su, među ostalima, nazočili načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije Petar Galić, te provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Miljenko Šteko.

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Izabrani najbolji sportaši i sportašice Tomislavgrada

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Upriličen prikaz korizmene baštine Imotske krajine „Sine Božji budi faljen“

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom