Bosna i Hercegovina     | 04.07.2018. 20:23 |

Davor Dragičević ne prihvata navode tužilaštva, 'stub srama' za neke poslanike

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 4.jula (FENA) – Davor Dragičević i dalje tvrdi da je njegov sin David ubijen te ne odustaje od velikog okupljanja 7. jula.

Naredbu banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva o sprovođenju istrage smatra sramotnom i pogazio ju je nogama na večerašnjem okupljanju u Banjoj Luci.

Pita nadležne u Tužilaštvu kako sada znaju šta se dogodilo njegovom sinu.

Na Trgu Krajine, gdje se već 101 dan okupljaju članovi grupe "Pravda za Davida", večeras su na svojevrsni "Stub srama" izlijepljena imena poslanika Narodne skupštine RS-a koji nisu podržali izvještaj Anketnog odbora, koji je naveo da postoji osnov sumnje da je ovaj 21-godišnji banjalučki mladić ubijen.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je danas saopćilo da je u dosadašnjem postupku prikupljanja dokaza sa sigurnošću  utvrdilo da David Dragičević nije otet, zarobljen, zlostavljan i likvidiran, već da je njegova smrt posljedica utapanja, koje se dogodilo 18. marta.

Iz ovog tužilaštva, u saopćenju navode da ne postoji nijedan dokaz da je Dragičević bio zarobljen i zlostavljan, kao ni osnov sumnje za to, niti dokaz.

- Ovakav zaključak temelji se na nalazu vještaka medicinske struke, iz kojeg ne proizilazi postojanje bilo kakvih povreda koje bi ukazivale na otmicu, vezivanje, silovanje oštećenog i slično. Ovo činjenično stanje suprotno je tvrdnjama oštećenog oca i dijela javnosti koja stalno potencira da je David otet i držan u zarobljeništvu, a onda likvidiran – saopćio je danas glavni okružni tužilac Želimir Lepir.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Okupljeni ispred Suda BiH poručili, cilj protesta borba za istinu i pravdu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo