Kultura     | 04.07.2018. 14:14 |

'Sabirni centar' u režiji Marka Misirače večeras na Igrama u Jajcu

FENA Nermina Omerbegović

JAJCE, 4. jula (FENA) - Predstava "Sabirni centar" autora Dušana Kovačevića u režiji Marka Misirače treća je od šest predstava Takmičarskog programa koju će publika imati priliku pogledati večeras na Festivalu "Pozorišne/kazališne igre BiH" u Jajcu.

Nastala je kao prva koprodukcija Narodnog pozorišta Republike Srpske i Pozorišta Prijedor. Tematikom ovaj komad vraća gledaoce u ne tako davnu prošlost, u Banjaluku i Krajinu 1990. godine, uoči rata u Hrvatskoj i BiH, u doba početka privatizacije i uništavanja velikih firmi.

Kako to objašnjava reditelj Marko Misirača, koji je zajedno sa Ivanom Velisavljevićem adaptirao Kovačevićev tekst, oni su kroz ideju profesora istorije o stvaranju Gradskog muzeja narodne revolucije u želji da očuva tekovine NOB-a, htjeli da "lociraju kada je i kako ponovo počelo i kako se razvijalo ludilo na ovim prostorima".

U predstavi igraju glumci NPRS i Pozorišta Prijedor - Đorđe Marković, Nataša Ivančević, Ljubiša Savanović, Slađana Zrnić, Boris Šavija, Miljka Brđanin, Zlatan Vidović, Bojan Kolopić, Snježana Štikić, Siniša Vučićević, Aleksandar Stojković, Goran Jokić, Boško Đurđević i Dean Batoz.

Dramaturg predstave je Ivan Velisavljević, scenograf Dragana Purković Macan, kostimograf Jelena Vidović, dok je za muziku zadužen Petar Topalović.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Na sceni Doma kulture Jajce 'Sretni ljudi' HNK Mostar reditelja Ivana Lea Leme

Petković Liker: Ako smo iskreni prema sebi, temi i kazalištu, a najviše publici, onda je sve moguće

Zbog posljedica nevremena otkazano igranje predstave 'Hrkači' na Pozorišnim igrama

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'