Bosna i Hercegovina     | 04.07.2018. 14:14 |

Općina Centar nagradila talentovane djevojčice, balerinu i plesačicu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Nastavljajući praksu pružanja podrške i nagrađivanja talentovane djece koja postižu izvrsne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić donio je odluku o dodjeli finansijske nagrade za dvije uspješne djevojčice – balerini Mauri Lukač i članici Plesnog kluba ''Aster'' Heni Helppikangas.

Tim povodom su, uime načelnika Ajnadžića, savjetnik Bećir Sirovina i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Jasmina Fazlić djevojčicama uručili zaključke o isplati nagrade, saopćeno je iz Općine Centar.

Uz čestitke za postignute rezultate i želje za dalje uspjehe, predstavnici Općine Centar su naglasili da ova društveno odgovorna lokalna zajednica nastoji stimulisati i pomoći mlade talente koji na najbolji način predstavljaju BiH u svijetu, te da im uvijek stoji na raspolaganju.

Maura Lukač je talentovana jedanaestogodišnja balerina koja je do sada ostvarila zavidne rezultate osvojivši prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju u klasičnom baletu u Sarajevu ''Balance 2018'' i tako se plasirala u finale svjetskog plesnog kupa u Barceloni, gdje je osvojila sedmo mjesto na svjetskoj listi u konkurenciji 60 zemalja. Maura je učenica Odsjeka za klasični balet Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo.

Finansijska nagrada Općine odobrena je na molbu Plesnog kluba ''Aster'' za podršku izuzetno uspješne trinaestogodišnje Hene Helppikangas koja je dobitnica brojnih medalja, na državnom i regionalnom nivou. Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj u latinoameričkim plesovima osvojila je zlatnu medalju i tako stekla uslove za učešće na svjetskom takmičenju koje će biti održano u oktobru.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta