Kultura     | 04.07.2018. 11:06 |

Đapo: 'Sarajevska zima' spoj umjetnosti, zaštite okoliša i turističke promocije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je u sjedištu ministarstva u Sarajevu sa osnivačem i direktorom Internacionalnog festivala "Sarajevska zima" i Međunarodnog centra za mir Ibrahimom Spahićem razgovarala o trenutnim aktivnostima koje to ministarstvo poduzima na promociji Sarajeva i njegovih kulturnih i prirodnih vrijednosti.

Ministrica Đapo je naglasila da je Festival "Sarajevska zima" prepoznatljiv regionalni brend, uz koji su stasale mnoge generacije i podržala aktivnosti i ideje direktora Spahića i tima ovog festivala. 

Đapo je istakla da resorno ministarstvo prepoznaje značaj njihovih dosadašnjih i budućih aktivnosti, jer predstavljaju jedinstveni kulturni, turistički i ekološki brend, kao svojevrsni simbol raznolikosti i jedinstva Grada Sarajeva pa time i Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom, direktor Spahić je predstavio projekte Međunarodnog centra za mir "Internacionalni Festival Sarajevska zima", "Festival GRAD", "Pohod na olimpijske planine" i "Olimpijada kulturu", saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U ponedjeljak u BKC-u u Sarajevu koncert za klavir i flautu

U Umjetničkoj galeriji izložba digitalnog slikarstva Kemala Hromića

Otvorena izložba art fotografije 'Fasade i interijeri gradova svijeta'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo