Najave     | 04.07.2018. 10:39 |

Druženje članova Udruženja i stručnjaka o temi 'Imam MS. Šta i kako dalje?'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Udruženje oboljelih od multiple skleroze (MS) Kantona Sarajevo okupit će kasnije danas članove na tradicionalnom druženju, a sa ljekarima Neurološke klinike KCUS i psihologom-porodičnim psihoterapeutom razgovarat će o dostupnim terapijskim opcijama, rehabilitaciji i životu s MS-om.

U najavi tog događaja navodi se da se radi o stručnjacima koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa oboljelima od MS-a te da će biti kvalitetni sagovornici koji će znati pružiti informacije i saznanja iz oblasti medicine i psihologije.

- To je prilika da se informiramo o dostignućima i iskustvima u svijetu, posebno šta je aktuelno i dostupno u Kantonu Sarajevo odnosno Federaciji BiH, kao i o načinima podrške društva koju imamo ili možda nemamo a trebamo je u svojoj sredini - navodi se.

Organizator ističe da će na tom neformalnom druženju uz postavljanje pitanja sudionici moći diskutirati, a gosti će tako doprinijeti educiranosti i pripremljenosti oboljelih da se nose s dijagnozom, posljedicama i izazovima koje nosi sa sobom u svakodnevnom životu.

Druženje o temi "Imam MS. Šta i kako dalje?" planirano je za danas u Hotelu "Bosnia", s početkom u 17 sati.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Muzurović: Upotreba kanabisa treba biti jasno profilirana i propisana

Muzurović: Alternativa je poželjna, ali je treba razlikovati od kvazialternative

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta