Bosna i Hercegovina     | 04.07.2018. 09:13 |

Čitluk pristupio projektu 'PRO-Budućnost'

FENA Saopćenje

ČITLUK, 4. srpnja (FENA) - Načelnik Općine Čitluk Marin Radišić potpisao je pristupanje te općine projektu "PRO-Budućnost", čime se Čitluk pridružio zajednici od 70 općina i gradova u BiH koje zajednički doprinose boljem razumijevanju građana i naroda BiH.

"Izjava o pristupanju je potpisana zbog visoke suglasnosti općine s ciljem projekta 'PRO-Budućnost', a to je, prije svega, unaprjeđenje povjerenja i procesa pomirenja, koji će voditi ka pozitivnim društvenim promjenama širom BiH, uz podršku najutjecajnijih osoba iz politike, vjerskih zajednica i medija", kazao je načelnik Radišić.

Kroz projekt PRO-Budućnost u kontinuitetu se radi s mladima, nevladinim organizacijama, udrugama žena, vjerskim zajednicama i liderima, političkim liderima, medijima i različitim razinama institucija vlasti.

USAID-ov projekt PRO-Budućnost provodi humanitarna organizacija Catholic Relief Services, s partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Međureligijskim vijećem u BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banjaluka i Nansen dijalog centrom Mostar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Općina Čitluk počastila maturante s 200 maraka

Rovčanin: Postoji snažna poveznica između organizacija civilnog društva i lokalnog razvoja (VIDEO)

Otvaranje manifestacije „Uskrs s Maticom u Brotnju“

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije