Kultura     | 03.07.2018. 20:10 |

Ženske klape iz Hercegovine osvojile festivalske nagrade u Crnoj Gori  

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 3. lipnja (FENA) - Širokobriješka Klapa "Diva" osvojila je treće mjesto prema ocjeni žirija, a Klapa "Mir" iz Međugorja povelju "Kasada" za prvu nagradu publike u kategoriji ženskih klapa na 17. Međunarodnom festivalu klapa "Perast 2018".

 Članica Klape "Diva" Marijana Ćeškić izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatom, ističući kako je u usponu razvoj glazbe ženskih klapa u Hercegovini, što pokazuju i rezultati.

 - Klapska pjesma je dobro prihvaćena u Hercegovini. Utjecaj Hrvatske i ovog stila pjevanja je sigurno pridonio popularizaciji kao i festivali koji se održavaju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori, kako natjecateljski tako i revijalni – kazala je Ćeškić, najavivši skoro izdanje CD-a povodom proslave desete godišnjice osnutka "Dive".

 - Svaki nastup ima svoju priču i posebnost, ali je svakom zajedničko da bez truda i rada nema rezultata, što ova nagrada potvrđuje. Mi smo sretne što smo se usprkos svim izazovima održale već 10 godina i tim povodom izdajemo CD pod naslovom "Majka Mari kose plela" s pjesmama koje je klapa "Diva" izvodila na raznim festivalima - kazala je Ćeškić.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Tomas: Arheološka baština Hercegovine može biti generator razvoja privrede

‘Ganganet’ virtualno promovira kulturu Hercegovine

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta