Sport     | 03.07.2018. 14:11 |

Goraždanski sportisti predstavljaju BiH na MOSI igrama u Priboju

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 3. jula (FENA) - Na 55. međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI) koje će od 4. do 8. jula biti održane u Priboju, Bosanskopodrinjski kanton (BPK), Grad Goražde i državu BiH predstavljat će oko 40 goraždanskih sportista.

Kako je istaknuto na današnjoj pres-konferenciji u kantonalnom ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, za odlazak sportista sve je spremno, a oni će se takmičiti u pet disciplina - odbojka, košarka, atletika, šah i odbojka na pijesku.

Resorni ministar Damir Žuga naglasio je da su učešće sportista iz grada na Drini zajedno omogućili BPK, Grad Goražde i kompanija "Prevent".

- Ponosni smo što će naši sportisti i ove godine predstavljati grad, kanton i državu BiH. Mi smo u kontinuitetu prisutni na ovoj najvećoj sportskoj manifestaciji na tromeđi BiH, Srbije i Crne Gore i ne sumnjamo da će i ovoga puta ostvariti dobre rezultate - kazao je Žuga.

Koordinator MOSI igara za BPK Goražde Nermin Obuća, podsjetio je da su se na ovogodišnje MOSI igre kao nosioci grupa plasirale goraždanske odbojkašice koje su prošle godine u Pljevljima osvojile treće mjesto, kao i šahisti koji su bili drugi. Po njegovim riječima, učešće na MOSI igrama za sportiste iz Goražda ima poseban značaj.

- Riječ je o najvećim amaterskim sportskim igrama u Evropi koje u prosjeku, svake godine okupljaju od dvije do četiri hiljade sportista, i svaki put to je novo iskustvo. I ove godine nastojat ćemo naš grad, kanton i državu predstaviti na najbolji način jer mi smo jedini koji nose zastavu BiH. Svakako, čast je biti ispod te zastave – kazao je Obuća.

Međuopštinske omladinske sportske igre bit će otvorene sutra u 16 sati uz svečani defile sportista. Na igrama  koje se po sedmi put organizuju u Priboju, koji je jedan od njihovih osnivača, učestvovat će 34 opštine iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine sa oko 3000 učesnika koji će se takmičiti u 15 sportskih disciplina.

Prve MOSI održane su 1954. u Prijepolju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu