Najave     | 03.07.2018. 14:30 |

Gradsko vijeće Bihać: Mirni protest ispred Vijeća ministara BiH 6. jula

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 3. jula (FENA) - Predstavnici Grada i Gradskog vijeća Bihać će 6. jula ove godine održati mirni protest ispred sjedišta Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u Sarajevu od 10.30 sati zbog nerješavanja problema u vezi povećanog broja ilegalnih migranata na području grada Bihaća.

Iz Gradskog vijeće Grada Bihaća je pojašnjeno da su na vanrednoj sjednici 25. juna ove godine vijećnici donijeli nekoliko zaključaka po pitanju problema izazvanih povećanim brojem ilegalnih migranata na području Grada Bihaća.

Jedan od zaključaka je bio da ukoliko Ministarstvo sigurnosti BiH u roku od sedam dana od dana održavanja sjednice ne odredi privremenu lokaciju za smještaj ilegalnih migranata na području Unsko-sanskog kantona, predstavnici Grada i Gradskog vijeća će organizirati protest u Sarajevu ispred sjedišta Vijeća ministara BiH.

U saopćenju se navodi da Grad Bihać trpi najveću direktnu štetu po pitanju migranata, a nadležne institucije BiH, unatoč apelima, molbama i zahtjevima još uvijek nisu ništa značajno poduzele na terenu.

- S obzirom na to da Grad kao lokalna zajednica nema više nikakve nadležnosti ni alate u rukama za prevazilaženje ove situacije, shodno usvojenim zaključcima predstavnici Grada i Gradskog vijeća Bihać održat će mirni protest ispred sjedišta Vijeća ministara BiH u Sarajevu – kaže se u saopćenju u kojem su pozvali i građane da im se pridruže na protestu.

U saopćenju se dodaje da su Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i predsjedavajući Gradskog vijeća Bihać Davor Župa danas još jednom pismenim putem od Vijeća ministara BiH zatražili prijem delegacije Grada Bihaća i Gradskog vijeća Bihać u vrijeme zakazanih protesta, kako bi iznijeli svoje zahtjeve u smislu definiranja konkretnih mjera, nosioca aktivnosti, izvora sredstava i rokova za rješavanje problema nastalih povećanim brojem ilegalnih migranata na području grada Bihaća.       

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nakon Sanskog Mosta, stanje prirodne nesreće proglašeno i u Bihaću i Bosanskoj Krupi

Grad Bihać i Fondacija Mozaik nastavljaju podršku programima Omladinske banka Bihać

U Bihaću i Cazinu glasalo nešto više od 40 posto od ukupnog broja registriranih birača

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu