Sport     | 03.07.2018. 12:45 |

Predsjednik EJU-a čestitao Džudo savezu BiH na organizaciji EP-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Predsjednik Evropske džudo unije (EJU) Sergey Soloveychik čestitao je Džudo savezu BiH (JSBiH) na uspješnoj organizaciji Evropskog prvenstva za kadete, koje je prošle sedmice održano u Sarajevu.

U čestitki je istaknuo značajan napredak u orgganizaciji u odnosu na organizaciju Evropskog prvenstva za juniore 2013. godine.

- Evropsko prvenstvo u džudu za kadete proteklo je glatko zahvaljujući malom ali predanom i ujedinjenom timu koji je izuzetno cijenjen među džudo porodicom. Želio bih da u budućnosti lokalni džudo klubovi i prijatelji džuda što više posjećuju ovakve događaje kako bi doprinijeli što boljoj atmosferi tokom takmičenja - naglasio je Soloveychik.

Na kontinentalnom prvenstvu, koje je u Sarajevu trajalo od 28. juna do 1. jula, najuspješnija reprezentacija bila je Rusija. Rusi su osvojili sedam zlatnih, tri srebrene i jednu bronzanu medalju, a sjajnom učinku u individualnom dijelu takmičenja pridodali i najsjajnije odličje u timskom dijelu Evropskog prvenstva.

Iako su svi u Džudo savezu BiH priželjkivali makar jednu medalju na takmičenju, na kraju su se morali zadovoljiti petim mjestom Božidara Vučurevića u kategoriji do 81 kilograma, dok je Igor Vračar u konkurenciji džudista preko 90 kilograma zauzeo sedmo mjesto, saopćeno je iz JSBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Larisa Cerić osvojila bronzu na Grand Slamu u Bakuu

Džudo reprezentativci BiH na Evropskom univerzitetskom borilačkom prvenstvu u Zagrebu

Anđela Samardžić donijela zlato Bosni i Hercegovini, Azerbejdžan najuspješniji

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije