Stranačke aktivnosti     | 03.07.2018. 10:03 |

Saopćenje za javnost Nezavisne liste za općinu Visoko

FENA Saopćenje

Nezavisna lista za općinu Visoko oštro osuđuje sinoćnju paljevinu kuće te pokušaj ubistva Dinke Omanović, šefice kabineta Općinske načelnice kao i prošlosedmični napad na pravoslavnu crkvu u mjestu Čekrekčije.

Oba ova događaja smatramo direktnim atacima na bezbjednost građana i pokušaj stvaranja nestabilnosti na području naše općine. Prethodnih par mjeseci svakodnevno smo svjedoci pokušaja pojedinaca i grupa kao i predstavnika pojedinih političkih partija da iskrivljavanjem činjenica, insinuacijama i lažima putem portala i društvenih mreža da sve aktivnosti izvršne i zakonodavne vlasti omalovaže i minimiziraju te diskredituju rad svih institucija lokalne samouprave i načelnice Babić.

Zabrinjava nas ovakvo ponašanje koje nije niti u interesu građana niti zajednice i smatramo ga lošim početkom njihovih predizbornih aktivnosti.

Ovakve i slične scenarije već smo od istih aktera viđali u prethodnim izbornim ciklusima, ali napad na život i imovinu je nešto što prelazi granice dozvoljenog i zakonitog te izražavamo zabrinutost zbog istog.

Nadamo se da će nadležni organi poduzeti sve zakonom predviđene radnje kako bi otkrili i najoštrije kaznili počinioce ovih vandalskih djela i njihove nalogodavce.

Vijećnici Nezavisne liste za općinu Visoko i u narednom periodu podržavati će rad Općinske načelnice i aktivno učestvovati u radu zakonodavne vlasti isključivo u interesu građana bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu i političku pripadnost.

I dalje ostajemo otvoreni za podršku i realizaciju svih ideja i projekata od zajedničkog interesa bez obzira na to od kojeg pojedinca ili političke partije dolazili.

Napadi nas neće zaplašiti i iz svakog izlazimo jači i odlučniji da gradimo bolje Visoko skupa sa svima koji podržavaju naš program i ciljeve.

Pozivamo sve savjesne i dobronamjerne građane da oštro osude vandalizam  i pokušaj obmane javnosti i predstavljanja iskrivljene slike o sigurnosti na području općine Visoko, te ukoliko znaju nešto o ovim događajima ili primjete ovakve ili slične radnje da se obrate nadležnim policijskim organima.

Dio internet medija sa prostora Visokog koji šuti o ovim nemilim događajima  podsjećamo na novinarsku etiku i profesionalnost izvještavanja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo