Stranačke aktivnosti     | 02.07.2018. 22:38 |

Saopćenje Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Zašto smo više od jedne decenije čekali da neko iz Vijeća ministara BiH podsjeti Pravobranilaštvo BiH da se dodatno angažuje na zaštiti državne imovine unutar zemlje i imovine izvan granica države.


Stranka za Bosnu i Hercegovinu podsjeća da je zaštita državne imovine Bosne i Hercegovine ustavna i stalna obaveza Vijeća ministara BiH i Pravobranilaštva BiH, a ne onda kada Srbija i Hrvatska donesu zakone kojima žele otuđiti imovinu Bosne i Hercegovine.


Nažalost, pitanje državne imovine je vrlo često i neprincipijelno korišteno za političke nagodbe i ustupke na štetu Bosne i Hercegovine kao što su Prudski sporazum i neki pokušaji ustavnih promjena.


Stranka za Bosnu i Hercegovinu je uporno tražila da se pitanje državne imovine rješava kao pravno, a ne kao političko pitanje.


Vrlo često smo u tome ostajali usamljeni i prevareni od strane koalicionih partnera.

U međuvremenu je državna imovina nezakonito knjižena na niže nivoe vlasti, a dijelom imovine je i prometovano.


Stranka za Bosnu i Hercegovinu traži da se cjelokupna državna imovina uknjiži na državu Bosnu i Hercegovinu, a sve do sada nezakonite radnje pravno ponište.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo