Ekonomija     | 02.07.2018. 14:09 |

Potpisivanje ugovora sa četiri nova lokalna partnerstva za zapošljavanje u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Potpisivanje ugovora između četiri nova lokalna partnerstva za zapošljavanje i Međunarodne organizacije rada (ILO) za realizaciju projekta stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih osoba u BiH bit će održano sutra u Sarajevu.  

U okviru projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini” (LEP), kojeg finansira Evropska unija u vrijednosti od četiri miliona eura, a realizira ILO, ovom prilikom će biti dodijeljeni grantovi u vrijednosti više od 190.000 eura.

Potpisivanjem novih ugovora, projekt LEP će podržati ukupno 19 lokalnih partnerstava za zapošljavanje koji djeluju u 26 opština, u cilju povećavanja zapošljivosti putem prekvalifikacije skoro 2.000 osoba i otvaranje najmanje 620 novih radnih mjesta, te podrške reformi tržišta rada u lokalnim zajednicama.

ILO provodi projekat, savjetuje i pruža podršku lokalnim partnerstvima tokom cijelog perioda implementacije kako bi se osigurao održivi, institucionalizirani dijalog o ključnim aspektima zapošljavanja na lokalnom nivou, saopćeno je iz ove organizacije.   

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Za projekte 35 neprofitnih organizacija, iz budžeta BPK 151.000 KM

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Kroz program Omladinske banke Goražde podržano 11 projekata i jedan mikrobiznis

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu