Ekonomija     | 02.07.2018. 12:46 |

'Festivalom 365' otvorena ljetna sezona na Jahorini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Proteklog vikenda na Jahorini "Festivalom 365" prvi put je svečano otvorena ljetna sezona, a tokom tri festivalska dana nastupile su najpoznatije zvijezde regiona, poput Severine, Petra Graše i Lexington benda.

Arena Sol Azur u kojoj su se održavali koncerti, bila je puna oba dana, a svi gosti uživali su u vrhunskom provodu, usred netaknute prirode, ali i učestvovali u brojnim zabavnim i sportskim manifestacijama, kao i u panoramskom obilasku planine šestosjedom, saopćili su organizatori.

Prvi ljetni planinski festival obilježile su nezapamćene žurke, a iz uprave Olimpijskog centra "Jahorina" navode da im je nakon uspješnog održavanja prvog Exit 84 festivala, posebno drago da Jahorina ponovo okuplja i povezuje region jednim muzičkim dešavanjem. Pored toga, sve veći broj investitora se interesuje i dolazi na olimpijsku planinu što je jedan od pokazatelja da rukovodstvo Olimpijskog centra nastavlja da ostvaruje dobre rezultate.

- Ponosni smo što su u protekla tri dana gosti iz cijelog regiona uživali u jedinstvenoj planinskoj atmosferi, ali i fantastičnim nastupima ispred hotela Bistrica. Broj gostiju koji su došli, dobar je pokazatelj da smo svakog dana bliži ostvarenju naše vizijie, a to je - da Jahorina živi i sija olimpijskim sjajem 365 dana u godini - istakao je generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.

Dodao je da sve posjetioce tokom ljetne sezone očekuje veliki broj sportskih i zabavnih sadržaja, te pozvao sve zaljubljenike u ljetni planinski turizam da posjete Jahorinu, ali i pobjegnu od vrućine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Udruženja i mještani traže proglašenje Jahorine zaštićenim parkom prirode  

Sarajevski aerodrom očekuje najbolju sezonu dosad sa više od 30 aviokompanija i destinacija

KSB: Veliki broj učeničkih ekskurzija najava uspješne ljetne sezone

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu