Najave     | 02.07.2018. 10:38 |

U Zenici skup 'Nova norma za osposobljenost laboratorija'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica organizator je skupa 'Nova norma za osposobljenost laboratorija (ISO/IEC 17025:2017)', koji je za utorak najavljen u Zenici.  

Predavači su zvaničnici Hrvatskog mjeriteljskog društva iz Zagreba i Evropskog Centra za Laboratorijsku izvrsnost (European Centre for Laboratory Excellence)

Organizator navodi da je povod za taj skup objavljivanje novog izdanja međunarodne norme ISO/IEC 17025, koja propisuje zahtjeve za osposobljenost laboratorija.

- Seminar je osmišljen da uputi polaznike u glavne promjene u normi ISO/IEC 17025:2017, predloži neke praktične savjete za primjenu te uputi polaznike kako planirati i uspješno prijeći sa staroga na novo izdanje - saopćeno je.

Organizator navodi da je seminar prvenstveno namijenjen osoblju akreditiranih laboratorija, koje je odgovorno za primjenu i održavanje njihovog sistema upravljanja.

- Bit će koristan i voditeljima laboratorija, internim auditorima u laboratoriju i svima koji su uključeni u laboratorijske aktivnosti a žele saznati koje su razlike između staroga i novoga izdanja norme ISO/IEC 17025 te kako prijeći s jedne norme na drugu  - istaknuto je.

Seminar 'Nova norma za osposobljenost laboratorija (ISO/IEC 17025:2017)' bit će održan 3. jula u Zenici (Hotel Zenica), s početkom u 09.00 sati.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Institut za zdravlje i sigurnost hrane će povećati svoju prisutnost u Tešnju

Uspješno okončan projekt INZ o reproduktivnom zdravlju djevojčica

INZ- Set procedura za početak rada predškolskih ustanova

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo