Stranačke aktivnosti     | 01.07.2018. 13:13 |

Saopćenje za javnost Pokreta demokratske akcije

FENA Saopćenje

Pred velikim brojem simpatizera i članova Pokreta demokratske akcije, u Kladnju je u petak u organizaciji Povjereništva Asocijacije žena PDA TK i Povjereništva Općinskog odbora PDA Kladanj održana tribina „Uloga žene u politici u uslovima savremenog društva“.

Zinaida Avdibegović, predsjednica AŽ PDA Kladanj istakla je da je rad članova PDA u Kladnju najviše vidljiv kroz rad načelnika Kladnja i njegovog tima, realizirajući mnoge projekte koji su doprinijeli kvalitetnijem i boljem životu građana. Rezultate toga rada prepoznali su mnogi Kladnjaci, članovi i članice PDA, koji su mu odzivom na ovu tribinu ukazali povjerenje i poštovanje za njegovo dosadašnje zalaganje za općinu Kladanj.

Predsjednica Asocijacije žena PDA TK, doc. dr. Munevera Bećarević, osvrnuvši se na razloge zbog kojih je formiran PDA, naglasila je i važnost koju Asocijacija žena TK ima unutar PDA.

- Mi želimo da stvorimo jaku Asocijaciju žena. Želimo da animiramo žene da se uključe u borbu za svoju lokalnu zajednicu, da ne budu pasivni posmatrači, nego da odgovorno i zrelo krenu u bolje sutra. PDA ima snagu i znanje da bude ta podrška i nada, koja je svima nama potrebna u vremenu kada je povjerenja među ljudima sve manje, istakla je Bećarević.

Kao pozitivan primjer organiziranja općinske Asocijacije žena PDA, istaknut je primjer Asocijacije žena PDA Gračanica.

- Ženama šaljemo jasnu poruku. Niko od nas ne želi da njegovo dijete ode iz države u kojoj je rođen. Da bismo to ostvarili potrebno je da se i žene uključe, te da kroz lokalno djelovanje nastoje da promjene društvo u kojem žive, poručila je Habzija Kovačević, predsjednica AŽ Gračanica, koja je svoje iskustvo podijelima sa Kladanjcima.

Skupu se obratila i Elzina Pirić, predsjednica PDA Banovići i poslanica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, koja je govorila o viziji i idejama PDA BiH.

- Naša osnovna zadaća je da stvorimo društvo koje će biti zasnovano na ravnopravnosti svih lokalnih zajednica i kantona unutar FBiH. PDA nije lokalna stranka, ali je jedina čije je sjedište na Tuzlanskom kantonu.

Tribini su prisustvovali i Nijaz Mezetović, predsjednik Povjereništva PDA Kladanj, Jusuf Čavkunović, načelnik općine Kladanj, prim. dr. Azra Alić Pašalić, predsjednica RO PDA Prijedor, kao i predstavnici kantonalnih povjereništava i predsjednice asocijacija žena iz Ćelića, Gračanice i Lukavca.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

PDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost PDA

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta