Bosna i Hercegovina     | 30.06.2018. 20:36 |

Mahmutbegović, Džaferović i Skaka u posjeti Donjem Vakufu i Ajvatovici

FENA Saopćenje

DONJI VAKUF, 30. juna (FENA) - Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i kandidat za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetili su danas Donji Vakuf, gdje su ih ugostili načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić i predsjedavajući Općinskog vijeća Naser Rujanac.

Gradonačelnik Sarajeva poklonio je top koji je s Bagine strane označio simboličnu predaju bajraka između muftije travničkog Admed ef. Adilovića i imama džemata Karaula Merzuka ef. Grabusa.

Današnjom posjetom delegacija je izrazila želju da bude dio ovogodišnjih "508. Dana Ajvatovice", kao mjesta okupljanja Bošnjaka koji u jedinstvu i zajedništvu njeguju višestoljetnu tradiciju, prenosi Radio Donji Vakuf.

Pomenuta delegacija prisustvovala je simboličnoj primopredaji bajraka, koju je danas prvi put u Donjem Vakufu označilo pucanje iz topa.

Na samoj završnici "508. Dana Ajvatovice", sutra na Ajvatovačkoj livadi, očekuje se veliki broj vjernika iz BiH, te zvaničnika i delegacija iz političkog, društvenog i kulturnog života naše zemlje. Prema informacijama, sutra na Ajvatovici očekuje se dolazak člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, te Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, navodi se u informaciji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom