Stranačke aktivnosti     | 30.06.2018. 11:32 |

Tribina Šefika Džaferovića u Zavidovićima

FENA Saopćenje

Džaferović iz rodnih Zavidovića krenuo na put koji vodi u Predsjedništvo BiH

‘U ovoj zemlji srećem mnogo dobrih ljudi s kojima dijelim plemenite ciljeve za našu domovinu. Zajedno ćemo ih ostvariti.’

U prepunoj sali Centra za kulturu, danas je Šefik Džaferović u svojim rodnim Zavidovićima održao prvu tribinu.

Tribina je počela s biografskim filmom koji je izazvao emocije kod zavidovićana. U zanimljivom razgovoru Džaferović je odgovarao na pitanja voditelja tribine Igora Todorovca.
 
Na profesionalna i novinarski pomalo provokativna pitanja, odgovarao je zbog čega smatra da je on dobar, najbolji kandidat za člana Predsjedništva, o trenutnom stanju u SDA, odlasku mladih iz BiH, njegovom ratnom i poratnom putu, ali se osvrnuo i na njegovu “životnu edukaciju” uz rahmetli Aliju Izetbegovića.

Jaka SDA jaka BiH, argumentovano je obrazložio da je permanentno u poratnom vremenu tako bilo. U više navrata prisutni u sali su gromoglasnim aplauzom pozdravljali odgovore, pogotovo kada se razgovaralo o patriotizmu i budućnosti BiH.

U toku tribine emitirana su i dva filma Agende SDA, u kojima se konkretno govori o ciljevima SDA u sljedećih 8 godina, razvoj infrastrukture, bolji sistem obrazovanja, zdravstvena reforma, povećanje prosječne plate na preko 1400 KM, a što će omogućiti penzionerima minimalnu penziju od preko 650 KM.
 
Džaferović je svoj životni put posvetio borbi za domovinu. Na tom putu je, kaže, imao podršku svoje porodice. Uz njega je uvijek, pa i danas, njegova supruga Vildana s kojom je u braku 38 godina, kazao je. A podršku na putu bolje BiH ima i od cijele porodice. I da ne bude zabune i zluradih izmišljotina Šefik je svojim Zavidovćanima rekao da je jedino on na budžetu.

Od svojih sugrađana, osim brojnih aplauza i suza, Džaferović je dobio i neupitnu podršku. Kažu, oni ga znaju najbolje, znaju da je iz vrijedne i čestite porodice, znaju da je sve što ima zaradio pošteno radeći, znaju da ih nikada nije zaboravio i znaju, poručili su Zavidovićani, da njihov Šefik nikada nije bio nepravedan i vrijeđao druge.

Takav čovjek je slika naroda iz kojeg dolazi, Bošnjaka. Zato će Šefik, poručili su, biti budući član Predsjedništva i nastaviti stazama na koje je prije mnogo godina zakoračio s rahmetli Alijom Izetbegovićem.

Šefik Džaferović je na kraju poručio da neće iznevjeriti svoje sugrađane, a da će Bosna i Hercegovina uskoro biti članica Europske unije i NATO-a.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'