Bosna i Hercegovina     | 30.06.2018. 10:02 |

Nastupom ansambla "Lado" završeno "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne"

FENA Marija Augustinovic

KISELJAK, 30. lipnja (FENA) - Trosatnim nastupom ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske "Lado" sinoć je u Kiseljaku završeno peto izdanje manifestacije "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne".

Ansambl "Lado" je u gradskoj sportskoj dvorani premijerno izveo program "Ideju regruti" odnosno novih 14 glazbeno-plesnih točaka, a organizatori ističu kako je ovaj nastup bio kruna ovogodišnjeg festivala.

- U bogatom programu, ansambl "Lado" podario je noć za pamćenje i sjećanje, s nadom da će što prije ponovno doći u Središnju Bosni, ali i dao poseban obol samom festivalu "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" - naveli su.

Manifestaciju "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" zatvorila je federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović koja je istaknula da BiH treba biti ponosna na ovaj festival i da on zaslužuje potporu.

- Čast mi je što imam priliku i mogućnost zatvoriti jedan ovakav festival. Ove riječi nisu floskule - svjedok sam koliko je vremena, truda i energije uloženo u stvaranje projekta. Ovo je jedan od projekata na ponos svima nama u BiH i treba biti podržan od svih razina vlasti - kazala je Dujmović.

Organizator manifestacije "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" je županijski odbor Mladeži HDZ-a BiH SBŽ-a, a osim Općine Kiseljak sinoćnji koncert održan je pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Objavljen zbornik radova "Hrvatsko proljeće"

Otvorena manifestacija 'Božićna priča by Sky Cola' u Kiseljaku

U subotu u Kiseljaku '80 godina od ZAVNOBIH-a'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo