Kultura     | 29.06.2018. 18:46 |

Bogat prateći sadržaj dnevnog programa 11. Demofesta

FENA Saopćenje

SARAJEVO/BANJA LUKA, 29. juna (FENA) - Ovogodišnje 11. izdanje Demofesta obilježit će bogat prateći sadržaj dnevnog programa festivala, koji će trajati od 19. do 21. jula. Posjetioci u Kamenoj kući bit će u prilici da pogledaju zanimljive izložbene postavke, poslušaju aktuelne muzičke poslastice i prisustvuju raznovrsnim predavanjima i radionicama.

Dnevni program 19. jula započet će izložbenim postavkama "Demofest izložba kao brending" i "Muzika u očima Slobodana Raškovića", koje će biti otvorene sva tri festivalska dana. Poslijepodnevni termin rezervisan je za promociju albuma "Ne pravdam se, već se ispovijedam" banjalučkog muzičko-poetskog sastava Džez poezi kabare, koji čine Nebojša Kuruzović i Saša Berendika.

Organizatori su za kraj prvog dana pripremili radionicu u kojoj će Nikola Jovanović održati predavanje o autorskim pravima u muzici.

Drugi festivalski dan, 20. jula obilježit će promocija još jednog muzičkog prvijenca. Tyger Lamb, drugoplasirani bend prošlogodišnjeg izdanja Demofesta, predstavit će debitantski album "Born into This". 

Istog dana uslijedit će radionica poznatog scenariste, glumca i muzičara Nikole Pejakovića Kolje, koji je ove godine jedan od članova žirija Demofesta.

Treći dan dnevnog programa, 21. jula posvećen je promociji grupe Slonz, pobjednicima Demofesta X, uoči njihovog nastupa na ovogodišnoj finalnoj večeri revijalnih izvođača. Prvoplasiranom bendu desetog Demofesta u Kamenoj kući pridružit će se i izdavač Zdenko Frljić.

Dnevni program zatvorit će predavanje i radionica muzičara, pjesnika, režisira i glumca Darka Rundeka.

Za sve posjetioce dnevnog programa, tokom sva tri festivalska dana, obezbijeđen je besplatan ulaz, saopćeno je iz Press službe Demofesta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Poznati svi finalisti Demofesta; Laibach, Roni Size i Sunshine sviraju večeras

Demofest se vratio: Četiri demo benda idu u finale

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'