Ekonomija     | 29.06.2018. 15:20 |

Bradara razgovarala s predstavnicama Udruženja poslovnih žena

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. juna (FENA) - Predstavnice Udruženja poslovnih žena u BiH, nakon nedavno organizirane međunarodne konferencije "Dani poduzetništva žena 2018", danas su posjetile predsjedateljicu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidiju Bradara koja je bila i pokroviteljica spomenutog događaja.

Ova nevladina organizacija radi na razvoju poduzetništva žena kroz međusobno povezivanje žena poduzetnica, poslovnih žena, edukaciju i savjetovanje, a tokom današnjeg sastanka su predsjedateljici uručili i zahvalnicu za podršku "Danima poduzetništva".

Sastanku su nazočile predsjednica Udruženja Aida Zubčević te članica Uprave Kristina Miklavčić koje su s predsjedateljicom Bradarom razgovarale općenito o položaju žena u bh. društvu, načinima njihova osnaživanja i ohrabrivanja u poslovnim poduhvatima, razlikama u određenim lokalnim sredinama, ali i određenim zakonskim rješenjima koja reguliraju ili bi mogla utjecati na ovu oblast.

Bradara se obvezala i na buduću podršku Udruženju koje poseban napor ulaže u promociju malih obrta odnosno proizvoda koje žene diljem BiH proizvode, te ih pokušavaju plasirati na tržište.

Ovi proizvodi su nerijetko i odlična promocija Bosni i Hercegovini općenito, stoga se jedan od projekata Udruženja pod nazivom "BH Treasures" bavi upravo ovom problematikom, saopćeno je iz Doma naroda Parlamenta FBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bradara prihvatila pokroviteljstvo manifestacije 'Dani Tolise'

Bradara i Hrnjić na Kupresu: Podrška lokalnoj proizvodnji

Bradara: Pred nama je ogroman posao, jer slijede zahtjevne faze u samom pregovaračkom procesu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta