Ekonomija     | 29.06.2018. 13:16 |

Turska donirala tri autobusa 'Mostar busu'

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 29. lipnja (FENA) - Udruženje općina Republike Turske doniralo je javnom poduzeću "Mostar bus" tri autobusa u vrijednosti od 300 tisuća maraka.

-  Radi se o dva gradska autobusa i jednom minibusu koji će već od ponedjeljka biti pušteni u promet - kazao je direktor "Mostar busa" Damir Marić prilikom primopredaje autobusa koja je upriličena u petak u auto bazi ovoga poduzeća na Bišću polju u Mostaru.

Ocijenio je kako će ova donacija poboljšati sigurnost i kvalitetu prometne usluge u Mostaru.

  Uime građana Grada Mostara, turskom udruženju općina i turskom konzulatu, na vrijednoj donaciji, zahvalio je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

- Donacija će koristiti svim Mostarcima, ali i gradskoj tvrtki da obavi sigurnu uslugu - istaknuo je Bešlić, ukazavši pritom na dobre odnose BiH i Republike Turske.

- Naša država se trudi unaprijedit odnose s BiH i uvijek će podržavati njezin razvoj i stabilnost, kao i pozitivne odnose unutar te zemlje - poručila je generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Zerrin Kandemir.

Podsjetila je kako su turska udruženja i institucije dosad u BiH realizirali na tisuće projekata, i to od infrastrukturalnih ulaganja do kulturno umjetničkih manifestacija.

Po njezinim riječima, Turska planira da i sljedeće godine realizira projekte koji će unaprijediti kako kulturni život građana Mostara tako i ekonomsku situaciju u tom gradu.

- Autobusi koji su poklonjeni predstavljaju simbol prijateljstva koje će spojiti narode Republike Turske i BiH - kazao je tajnik Udruženja općina Republike Turske Hayrettin Gungor, izrazivši nadu da će donacija pomoći unaprjeđenju odnosa dvije zemlje.

U tijeku je natječaj za izgradnju zajedničke auto baze javnoga poduzeća "Mostar bus" za što je dio sredstava osigurao Grad Mostar, a dio bi trebao biti riješen putem donatora ili kreditnih sredstava.

Poduzeće trenutno djeluje na tri lokacije, a očekuju da će za četiri mjeseca preći na novu adresu. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom