Bosna i Hercegovina     | 29.06.2018. 12:24 |

Ambasador Marić razgovarao sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Japana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29.juna (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Japanu Borislav Marić prisustvovao je prezentaciji japanskih gradova Hagi i Yabu u Tokiju i tom prilikom sreo se sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Japana Makitom Shimokawom.

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Japana, u Tokiju je održana prezentacija gradova, Hagi, prefektura Yamaguchi, i Yabu-City.

Na prezentaciji, koju je organiziralo Ministarstvo vanjskih poslova Japana, su kao domaćini učestvovali gradonačelnici navedenih gradova Kenji Fujimichi, Hirose Sakae i zamjenik ministra vanjskih poslova Japana Makita Shimokawa.

Učešće i doprinos ovoj manifestaciji uzele su brojne ugledne zvanice iz Japana i brojni članova diplomatskog kora u Tokiju.

Ministar Shimokawa je zahvalio delegaciji BiH, koja je aktivno učestvovala u diskusiji koja je održana nakon prezentacije.

U svom obraćanju ambasador Marić je uputio riječi zahvalnosti gradonačelnicima gradova na uspješnoj prezentaciji i prihvatio pozive za sastanke na kojima bi dogovorili saradnju u oblasti ekonomije, turizma, obrazovanja, kulture i druge vidove bilateralne saradnje sa gradovima iz BiH.

Ambasador Marić je zahvalio i zamjeniku ministra Japana Shimokawi za dobru organizaciju predstavljanja gradova te naveo da razvoj bilateralnih odnosa dvije zemlje zavisi, prije svega, od dobro uspostavljene bilateralne saradnje na nivou lokalnih i regionalnih zajednica, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Konaković sa delegacijom Grupe prijateljstva Saveznog parlamenta Republike Austrije

Ambasador Japana Kinefuchi prisustvovao Sarajevo European Judo Hopes kupu

Konaković i Koopman:  Otvaranje pristupnih pregovora sa BiH istorijska prilika

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu