Stranačke aktivnosti     | 29.06.2018. 08:37 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Narod i Pravda smatra da je jučerašnji odličan i vrlo potreban prijedlog zakona o iseljeništvu Bosne i Hercegovine (bh. dijaspori) koji je u proceduru uputio Dennis Gratz, jedan je od pozitivnih primjera kako političari treba i mogu da rade u, prije svega, interesu građana BiH. Šta više, ovaj primjer, bez obzira koliko naša politička scena na momente bila mračna, nije usamljen. Odluka Vlade Federacije, koja je na  svojoj 147. sjednici usvojila inicijativu o zabrani izvoza trupaca iz Bosne i Hercegovine radi obezbjeđenja sirovine za domaće drvopreradivače, što smatramo izuzetno bitnim za naš drvni sektor i privredu u cjelosti, zatim odluka Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) koja je tražila smjenu njihovog člana Sead Jakupovića,  koji nije dozvolio zatupnicima Demokratske fronte (DF) i Stranke demokrtske akcije (SDA) da na posljednjoj sjednici OV Prijedor repliciraju odborniku SNSD-a nakon njegove inicijative za sankcioniranje organizatora Dana bijelih traka u Prijedoru, kao i akcija antikorupcionog tima SPUS-a  koji je otkrio neregularnosti , upozoravajući na nepotizam prilikom zapošljavanja dva asistenta, čiji su roditelji uposlenici  Pravnog  fakultetu Univerziteta u Sarajevu, svjetli su primjeri kako treba da izgledaju politika i društveni angažman u BiH. 

Građani BiH vape za političarima i aktivistima koji će istinski biti u službi građana i čije će odluke i zakonska rješenja da čine život svakog Bosanca i Hercegovca boljim i pravednijim. Narod i Pravda, smatrajući da našu državu možemo unaprijediti samo zajedničkim snagama, bez obzira na razlike, snažno podržava svaku dobru incijativu utemeljenu na univerzalnim principima pravde, boljeg kvaliteta života i rješavanja svakodnevnih problema građana, što i jeste osnovni cilj politike i političara. Pozivamo i druge da podrže sva ona rješenja koja našu zemlju vode naprijed, bez obzira iz koje opcije dolazili i da budemo jedinstveni u našem radu koji na svakodnevnoj osnovi, i na mikro kao i na makro planu, doprinesu tome da se u Bosna i Hercegovini bolje živi, i da što manje ljudi napusti svoju domovinu u potrazi za boljim životom. 

Pozivamo još jednom sve političke aktere da se stave u službu naroda i da svoj posao rade pošteno, pravedno i kvalitetno, u interesu građana prije svega. Na tom putu, Narod i Pravda će uvijek biti snažan i iskren partner podrške, ali i zajedničkog rada. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'