Regija     | 28.06.2018. 13:53 |

Božinović odbacio mogućnost nove migrantske rute preko Jadrana

FENA Agencije

ZAGREB, 28. lipnja (FENA) - Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je odbacio mogućnost formiranja nove migrantske rute preko hrvatske obale te na početku turističke sezone odaslao poruku o sigurnosti Hrvatske kao turističke destinacije na čijim granicama ne bi trebalo biti većih prometnih gužvi.

"Ne postoji opasnost od otvaranja novog migrantskog koridora preko naše obale. Zahvaljujući tehničkoj opremljenosti i brodovima, vidimo svako plovilo koje ulazi u hrvatske teritorijalne vode", poručio je Božinović u izjavi medijima u sklopu konferencije posvećene sigurnosti gradova.

Istaknuo je kako je Hrvatska prepoznata kao sigurna turistička destinacija i ove godine u kojoj bilježimo 10-postotno povećanje dolazaka turista u odnosu na prošlogodišnju rekordnu sezonu.

Odbacio je i opasnost od velikih prometnih gužvi na državnoj granici, podsjetivši da su Hrvatska, Slovenija i Mađarska dogovorile mogućnosti prelaska sa sustavne na ciljanu kontrolu granice u razdoblju od 15. ožujka do 31. listopada ove godine, navodi Hina.

"Siguran sam da će granična policija, kada primjena sustavne kontrole bude zaprijetila većim gužvama, prijeći na ciljanu kontrolu", rekao je Božinović.

Novinare je zanimao i ministrov komentar o pripadnicima Islamske države u novom valu migranata izbjegličke rute koja je iz Grčke stigla do Bosne i Hercegovine.

"Imamo intenzivnu komunikaciju s nadležnim službama u BiH i razmjenjujemo sve potrebne informacije", kratko je odgovorio hrvatski ministar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Kipar apeluje na odlučnu akciju EU u zaustavljanju dolaska sirijskih izbjeglica preko Libana

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana