Bosna i Hercegovina     | 28.06.2018. 13:23 |

Alivuković:Federalno ministarstvo podržalo infrastrukturne projekte u Srebrenici

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 28. juna (FENA) - Ovih dana nastavljaju se radovi na asfaltiranju putne dionici Brda - Žutica, a radovi se izvode uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković kaže da će Federalno ministarstvo nastaviti s podrškom infrastrukturnim projektima na području ove općine.

- Asfaltirat će se put dužine 1.000 m i širine četiri metra, a završetkom ovog puta će biti spojena putna komunikacija općina Srebrenica i Milići. Ukoliko vremenske prilike dozvole nadamo se da će radoviti biti završeni do 11. jula, jer ova dionica puta služi za rasterećenje saobraćaja za putnička vozila - kazao je Feni Alivuković.

Navodi da je ovih dana Federalno ministarstvo potpisalo još dva ugovora za dva infrastrukturna projekta u kojem su građani uzeli učešće za sufinansiranje.

- Vršit će se asfaltiranje dionice puta Bućinovići - Brda MZ Sućeska dužine 1.400 metara. Ukupan iznos sredstava je 155.000 KM, a od toga su građani prikupili 55.000 KM. Također, bit će asfaltirana dionica lokalnog puta za selo Karačići dužine 1.600 metara, iznos sredstava za radove je 207.449 KM, a građani su dužni prikupiti 103.724 KM za sufinansiranje - potcrtao je Alivuković.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'