Kultura     | 28.06.2018. 09:35 |

Više od 400 učesnika na međunarodnom festivalu tradicije i običaja

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 28. juna (FENA) - Međunarodni festival tradicije i običaja “Kozara etno 2018” bit će održan od 29. juna do 2. jula u Banjoj Luci.

Iz banjalučke Turističke organizacije najavili su da će nastupiti više od 400 učesnika iz osam zemalja - Srbije, Slovenije, Hrvatske, Irana, Meksika, Indije, Čilea i BiH.

Ovogodišnja tema manifestacije je “ženska moba” koja ima i svoj scenski prikaz, ali i izložbu koja prikazuje stari običaj potkozarskog kraja. Veče je obogaćeno kulturno-umjetničkim programom. 

Prvi festivalski dan u banjalučkom naselju Piskavica pratit će i izložbena postavka – etno tržnica, sa velikim brojem izlagača.

Drugi dan ove manifestacije namijenjen je za tradicionalna sportska dešavanja i etno radionicu. 

Muzički program “Etno fusion” bit će predstvaljen 1.jula na Ljetnoj pozornici Tvrđave Kastel, a nastupit će vokalno-instrumentalni sastavi koji njeguje tradicionalnu muziku sa pečatom modernog i urbanog.

Bit će prikazana i modna revija sa tradicionalnim motivima i ornamentima različitih regija utkanih na haljinama i tunikama modernog kroja.

Završnog dana, planirani su defilei učesnika kroz grad, izložbeno-prodajna postavka, te nastupi izvornih plesnih, muzičkih i pjevačkih grupa na Kastelu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo