Stranačke aktivnosti     | 27.06.2018. 13:44 |

Saopćenje za javnost Narod i pravda

FENA Saopćenje

Narod i pravda upozorava da Kanton Sarajevo godišnje naplaćuje samo nekoliko stotina hiljada maraka od svih bilborda i ostalih površina za oglašavanje, a dovođenjem u red ove oblasti, donio bi Kantonu i građanima nekoliko miliona  KM.

- Firma Europlakat u Kantonu ima takav status i ugovor da niko bez njihove saglasnosti ne može postaviti novi bilbord 200 metara lijevo ni desno od njihovih pozicija. Tako su mu dozvolile vlasti prije desetak  godina. Ugovor je  čvrst kao beton, a šteta za Kanton višemilionska. I ovo sitno što treba da plaća nije plaćao i raskinuli smo jedan od ugovora – rekao je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Konaković dalje podsjeća da je na jednom sastanku Nijaz Gracić, vlasnik Europlakata, tražio da se dugovanja koja potražuje od SDA uzmu u obzir, te na taj način  poravna njegov dug prema Kantonu. To je bilo u prisustvu advokata,  pravobranilaštva i svjedoka.

- To smo, naravno, odbili. Tražili su i čelnici SDA sličnu opciju, ali nije nas zanimalo. Više od godinu dana Europlakat, nakon raskida ugovora, nesmetano koristi površine za oglašavanje. Sudovi su odbili zahtjeve Europlakata kao neosnovane, ali bez obzira na to inspekcije ne uklanjaju njihove bilborde. Naravno, Fahrudin Radončić ga brani svojom medijskom hobotnicom. To je još jedan primjer ove naše borbe protiv stranačkih tajkuna i njihovih zaštitnika – kaže Konaković.

Narod i pravda poručuje da se na bilbordima Europlakata neće oglašavati, jer je nemoralno plaćati zakupe onima koji pljačkaju državu.

- A u oktobru, zna se - uvođenje reda u ovoj oblasti, koji će rezultirati strogim i svakodnevnim inspekcijskim i policijskim nadzorima, kao i punjenjem budžeta – najavljuju iz Naroda i pravde.                                    

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo