Bosna i Hercegovina     | 27.06.2018. 14:27 |

Članovi CIK-a BiH na sastancima s građanima BiH u Australiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Članovi Centralne izborne komisije BiH, u organizaciji Ambasade BiH u Kanberi, u Australiji održavaju veći broj sastanaka sa građanima BiH u namjeri da ih animiraju za glasanje na  predstojećim Općim izborima u BiH, kao i da ih informiraju  o načinu i postupka registracije za glasanje izvan zemlje i  samom izbornom procesu.

Članovi Centralne izborne komisije BiH Stjepan Mikić i Branko Petrić, zajedno s ambasadorom BiH u Kanberi Mirzom Hajrićem, tokom dosadašnjeg dijela posjete i sastanaka, osim što su podijelili izborne materijale za glasanje izvan zemlje, odgovarili su na pitanja koja su građani BiH imali u vezi s izbornim procesom.

Pored većeg broja sastanaka održanih u dijelovma Sidneja u kojima živi veliki broj građana BiH, obavljena je i posjeta Počasnom konzulatu BiH u Sidneju radi procjene pogodnosti prostora kao mogućeg glasačkog mjesta na predstojećim izborima.

Članovi Centralne izborne komisije BiH napravili su identičnu procjenu i za prostor Ambasade BiH u Kanberi, a krajem sedmice će procjena biti sačinjena i za Počasni konzulat BiH u Melburnu.

Program posjete nastavljen je sastankom u  Ambasadi BiH u Kanberi sa građanima BiH koji grovitiraju glavnom gradu Australije, a krajem sedmice su planirani sastanci sa građanima BiH  koji žive u državi  Viktoriji, tačnije  Melburnu i Gilongu (Geelongu) i gradovima u blizini – saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Regionalna diskusija o ulozi umjetne inteligencije u izbornim procesima

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

CIKBiH-Za 18 političkih stranaka izrečena mjera uskraćivanja prava kandidiranja na narednim izborima

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana