Kultura     | 27.06.2018. 13:18 |

Otvorena izložba slika fra Petra Perice Vidića

FENA Mario Loncar

LIVNO, 27. lipnja (FENA) - U organizaciji Franjevačkog samostana na Gorici i Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno, u utorak je počela tradicionalna manifestacija Kulturno- vjerski dani "Naša Gorica".

Manifestacija je započela otvaranjem izložbe slika fra Petra Perice Vidića, slikara i humaniste.

Prigodom otvaranja izložbe, ravnateljica Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livnu Dražena Džeko istaknula je kako je 60 godina slikarskog stvaralaštva fra Petra Perice Vidića ostavilo neizbrisiv trag u povijesti franjevačkog reda i da je zauzeo istaknuto mjesto u suvremenoj bosanskohercegovačkoj i hrvatskoj likovnoj umjetnosti.

- Boja i kolorit osnova su njegovog likovnog izričaja, a njegovo slikarstvo obilježeno je bujicom impulzivnih pokreta koji isijava iz svake slike i govori o neiscrpnoj energiji i ljubavi ovog franjevca, slikara i humanista - kazala je ravnateljica Džeko.

Fra Petar Perica Vidić, koji je do sada imao više od stotinu samostalnih izložbi, zahvalio je organizatorima na postavljanju izložbe, istaknuvši kako je za njega to bila posebna večer te da je galerija na Gorici najljepši galerijski prostor u kojem je izlagao svoja djela.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom