Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 26.06.2018. 16:28 |

Održan okrugli stol o smjernicama za buduće nastavnike njemačkog jezika

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. juna (FENA) - Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održan je okrugli stol o temi "Mogućnosti i smjernice za budućeg nastavnika njemačkog jezika", u organizaciji Studija njemačkog jezika i književnosti. 

Dr. sc. Magdalena Ramljak istaknula je kako su studenti koji završavaju svoje obrazovanje osposobljeni za samostalno izvođenje nastave u odgojno-obrazovnim ustanovama svih profila.

„Osposobljeni su i za daljnje učenje i usavršavanje, za aktivno sudjelovanje u stručnim i znanstvenim istraživanjima iz područja njemačkog jezika te za prevoditeljske poslove, kao i za brojne druge poslove u gospodarstvu, kulturi i ostalim granama“, kazala je Ramljak.

Prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta SUM-a doc. dr. sc. Marko Odak istaknuo je kako studenti trebaju imati na umu da se obrazovanje proteglo s tzv. pripremnih godina na cjeloživotno učenje i da će to uvelike utjecati na konkurentnost na tržištu rada.

 „Agencija za znanost i visoko obrazovanje iz RH, čiju smo reakreditaciju prošli u svibnju 2017. godine, pohvalila je izvannastavne aktivnosti koje organiziramo za studente i dala određene preporuke i upravo je tema ovog okruglog stola jedna od aktivnosti koje doprinose tome da studenti nakon studija mogu što kvalitetnije odgovoriti na društvene potrebe i izazove“, kazao je prodekan Odak.

Pročelnica Studija njemačkog jezika i književnosti prof. dr. sc. Senka Marinčić naglasila je važnost teme te da se nada da će okrugli stol prijeći u tradiciju i proširiti se na ostale jezične studije kako bi studenti nakon završetka dobili uputnice za daljnji rad.

Okruglim stolom studentima su predstavljene mogućnosti koje im se nude nakon završetka studija, informacije o trenutnom stanju u njihovoj struci te su im prikazani pozitivni primjeri brojnih mogućnosti za zaposlenje u BiH nakon stečene diplome, priopćeno je iz Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. 

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu