Bosna i Hercegovina     | 26.06.2018. 15:23 |

Čordaš razgovarao s načelnicima Glamoča i Drvara

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 26. juna (FENA) - Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš razgovarao je danas u Banjoj Luci s načelnicima općina Glamoč i Drvar, Nebojšom Radivojšom i Goranom Broćetom o položaju povratnika, projektima stambene izgradnje za povratničku populaciju i prioritetnim infrastrukturnim projektima koji se trebaju realizovati u narednom periodu na prostoru ove dvije lokalne zajednice u Federaciji BiH.

Čordaš je podsjetio da je Ministarstvo u prethodnom periodu već izdvojilo više od 200.000 KM za sanaciju puteva, izgradnju niskonaponske mreže i ulične rasvjete, dok je 140.000 KM obezbijeđeno za projekte održivog povratka, u okviru kojih su obnavljani vjerski objekti i podržavani projekti u zanatstvu i poljoprivredi u općini Glamoč. 

Entitetsko resorno ministarstvo je u prethodnim godinama uložilo značajna sredstva i u općinu Drvar, gdje je za projekte obnove stambenih jedinica, vjerskih objekata i infrastukture obezbijeđeno oko 460.000 KM, dok je još oko 100.000 KM plasirano kroz interventna sredstva. 

Čordaš je dodao da su u toku završne aktivnosti na realizacija Projekta rekonstrukcije stambenog fonda (SAF) u okviru kojeg su na području općine Glamoč izgrađene 22 kuće za srpske povratnike, ukupne vrijednosti 532.000 KM. 

U općini Drvar je krajem prošle godine također implementacijom SAF-a izgrađeno 15 stambenih jedinica za srpske povratnike, dok je nedavno završena zgrada sa pet stanova u koju će u narednom periodu useliti novi korisnici. Vrijednost ovih 20 stambenih jedinica iznosi 628.000 KM.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Postupak izdavanja Energetske dozvole za izgradnju vjetroelektrane na području Glamoča

U požaru u Glamoču smrtno stradala jedna osoba

Glamoč: U karanten na Bjelavama jučer smješteno još 11 osoba

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu