Bosna i Hercegovina     | 26.06.2018. 11:36 |

U općini Vlasenica završena ekshumacija, nekompletni ostaci jednog tijela

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. juna (FENA) - Na lokalitetu Debelo Brdo-Jelovik u općini Vlasenica završen je proces ekshumacije, koju je, po nalogu postupajućeg tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, na mjestu ekshumacije, koordinirao istražilac Tužilaštva BiH.

Pronađeni nekompletni posmrtni ostaci prevezeni su u prostorije JKP 'Komemorativni centar' Tuzla, gdje će biti obavljena identifikacija metodom DNK analize i utvrđivat će se identitet žrtve čiji su posmrtni ostaci pronađeni.

- Istražitelj Tužilaštva BiH direktno je nadgledao i vršio koordinaciju procesa ekshumacije i aktivnosti na terenu, a u procesu ekshumacije su sudjelovali službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar specijalista sudske medicine, kao i policijski službenici PS Vlasenica, koji su osiguravali lokaciju i vršili kriminalističko-tehničku obradu dokaza i lica mjesta - navode iz Tužilaštva BiH.

Uposlenici Tužilaštva BiH gotovo svakodnevno učestvuju u traženju posmrtnih ostataka i ekshumacijama žrtava ratnih zločina širom BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Tužilaštvo BiH uložit će žalbu zbog neodređivanja pritvora u predmetu 'Black Tie 2'

Akcija 'Piramida' - Borba protiv organizovanog krijumčarenja više od 600 ilegalnih migranata

Delić: Zaštititi žrtave ratnog silovanja od svih oblika uznemiravanja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu